authentieke Spaanse tapas & paellas . live cooking . workshops . cava

Tapas voor elke gelegenheid!

Cava Solà Raventós!Bona Tapa importeert rechtstreeks cava van het wijnhuis Solà Raventós uit Sant Sadurni d'anoia. Cava is een mousserende wijn die op dezelfde wijze als champagne gemaakt wordt. De naam is afgeleid van het Spaanse woord voor ondergrondse kelder en werd de term voor de productiemethode die tegenwoordig beschermd is. Er zijn verschillende types cava, die van elkaar te onderscheiden zijn door de mate van restsuiker die ze bevatten (bron:www.spanjewijnen.nl). In 2013 heb ik Pere van wijnhuis Solà Raventós leren kennen en ik was direct verkocht aan de smaak van zijn cava's en de charme van zijn wijnhuis. Omdat Pere, net als ik, een kleine zelfstandige ondernemer is die met passie zijn bedrijf runt, is tussen ons al snel een vriendschap ontstaan. Dit heeft er in 2017 toe geleid dat Bona Tapa, als eerste en vooralsnog als enige bedrijf, de cava van Solà Raventós naar Nederland importeert en hier verkoopt.


Bona Tapa verkoopt de Solà Raventós Rosat en de Solà Raventós De la Gafa

De Solà Raventós Rosat is een rosé cava Brut die gemaakt is van de druiven: Monastrell, Pinot Noir en Trepat. Deze cava heeft 24 maanden gerijpt, heeft een frisse smaak met tonen van rood fruit en een lichte bubbel. Door zijn intens rode kersenkleur is deze cava onder andere zeer geschikt als feestelijk aperitief, om te serveren bij een paella, vleesgerechten en als afsluiter bij uw dessert. De Solà Raventós Rosat is verkrijgbaar voor €12,50 (incl. BTW) per fles. 


De Solà Raventós De la Gafa is een cava Reserva Brut Nature, gemaakt van de druiven: Macabeu, Xarello en Parellada. Deze Brut Nature heeft 36 maanden gerijpt en is verkrijgbaar voor  €13,75 (incl. BTW) per fles. De Solà Raventós De la Gafa heeft een intens gele kleur met een mooi fruitig palet en een fijne bubbel. Deze cava is geschikt om te serveren bij voorgerechten, vis- en vleesgerechten en is een uitstekende begeleider vanaf het voorgerecht tot en met dessert.