authentieke Spaanse tapas & paellas . live cooking . workshops . cava

Tapas voor elke gelegenheid!

Bona Tapa: Caroline Juliàn Labraña

Mijn naam is Caroline Julián Labraña.

Ik heb een Catalaanse vader (geboren en getogen in hartje Barcelona) en een Nederlandse moeder.

Ik ben in 1973 geboren op Curaçao, destijds nog Nederlandse Antillen, waar ik mijn jeugd heb doorgebracht totdat ik in Nederland naar de middelbare school ging.


Al op jonge leeftijd is door de Catalaanse invloeden van mijn vader een grote passie ontstaan voor het koken en dan met name de Spaanse keuken.

Ik ben opgegroeid met al die heerlijke gerechten die de Spaanse en Catalaanse keuken te bieden heeft. Met mijn ouders bezocht ik vaak vanuit Curaçao onze familie in Spanje. Tijdens deze familiebezoeken stond het samen zijn, koken en genieten van de heerlijke gerechten centraal.

Ik was als jong meisje vaak te vinden in de keuken van Yaya (mijn oma), om samen met haar, mijn vader, ooms en tantes het diner voor de gehele familie te bereiden. Van mijn Spaanse familie leerde ik diverse authentieke gerechten te bereiden. Van Yaya en tiëta Rosa (tante Rosa) onder andere diverse Albondigas en van tio Alvaro (oom Alvaro) heb ik de basis geleerd van een heerlijke traditionele paella. 


In de jaren 90 zijn mijn ouders van Curaçao terug verhuisd naar Spanje en hebben zij zich gevestigd in een klein dorpje in Catalonië. Een plek waar we met familie en vrienden nog regelmatig samenkomen. Van Elisabeth, een vriendin en collega kokkin in Vallfogona de Riucorb, leerde ik diverse basishandelingen uit de Spaanse keuken en het bereiden van de Romesco saus. De beroemde Catalaanse saus op basis van amandelen en gedroogde paprika's die bij zowel vlees, vis en groentegerechten kan worden geserveerd.


Anno 2013 werd het tijd dat de rest van de wereld ging meegenieten van al die mooie en heerlijke (familie) gerechten.

Zo is op een warme zomeravond, op het terras van ons huis in Vallfogona, het concept van "Bona Tapa" ontstaan! 


Mijn bedrijf is gebaseerd op het feit, dat ik die typische SPAANSE smaak en de passie voor - en beleving van - het koken wil laten uitkomen in mijn gerechten. Ik bereid daarom enkel authentieke, typisch SPAANSE gerechten. Kwaliteit staat bij mij voorop! Mijn tapas worden geheel vers voor u bereid. De producten waar ik mee werk, worden zo vers mogelijk ingekocht bij lokale ondernemers en de vis koop ik rechtstreeks van de visafslag. Regelmatig reis ik naar Spanje, waar ik elke keer weer inspiratie op doe voor nieuwe  - en het perfectioneren van mijn bekende - gerechten. Inmiddels importeer ik zelf Spaanse producten vanuit Spanje naar mijn eigen keuken en deel ik mijn passie voor het koken door het geven van workshops en een live cooking Paella! 

 

Elke gelegenheid waarbij tapas worden gegeten is uniek! Uw wensen zijn daarom voor mij van het grootste belang. 

Ik vind persoonlijk contact zeer belangrijk om zo, volledig toegewijd, aan deze wensen te voldoen.


Bona Tapa biedt diverse mogelijkheden. 

Uw gasten op het (bedrijfs)feest trakteren op een authentiek Spaans buffet? Met een kleinere groep borrelen met enkele tapas? 

Genieten met z'n twee? Geen probleem! 

U bent bij Bona Tapa niet gebonden aan een minimaal aantal personen om te bestellen.


Ik verzorg onder andere (bedrijfs)feesten waarbij ik een compleet tapasbuffet als maaltijd bereid.

U heeft de mogelijkheid om uw buffet geheel te laten verzorgen inclusief Spaanse wijn en/of cava, een Spaanse mousserende wijn die ik rechtstreeks van het wijnhuis in Sant Sadurni d'anoia importeer. Een combinatie van tapas en paellas? Wilt u geen buffet maar de tapas ter plaatse laten uitserveren? Of een combi van tapas met een paella live cooking?


De keuze is geheel aan u!


Een groot deel van mijn klandizie bestaat uit terugkerende klanten en doorverwijzingen.

Ik bied een variatie aan tapa & pintxo-gerechten en paellas die aansluit bij iedere smaak, elke gelegenheid en ieder budget.

Graag nodig ik u uit om rustig een kijkje te nemen op mijn website. Onder de diverse tabbladen vindt u mijn gerechten, cava en specials met bijbehorende prijzen.

Komt u er zelf niet uit? Graag maak ik een vrijblijvende offerte op maat. Dit op basis van uw wensen, de door u uitgekozen gerechten en het aantal personen.  


Ik bezorg mijn tapas op de door u gewenste locatie in zogeheten thermo-kuliboxen.

Deze thermoboxen zijn speciaal ontwikkeld voor hygiënisch transport en voldoen geheel aan de normen conform H.A.C.C.P.  


Voor de bezorging van de Tapas bereken ik een vervoersvergoeding van €0,35 per kilometer.